Belgium - English

Louis Dreyfus Company Investeert in nieuwe infrastructuur in Matão, Brazilië, om de productie van sinaasappelsap uit te breiden

Louis Dreyfus Company Investeert in nieuwe infrastructuur in Matão, Brazilië, om de productie van sinaasappelsap uit te breiden
Published: Mar 21, 2022

Het bedrijf zal nieuwe opslagtanks bouwen voor niet uit concentraat afkomstig sinaasappelsap voor een grotere commercialisatie op de Europese markten.

Brazil, São Paulo, maart 21, 2022 – Louis Dreyfus Company (LDC), een toonaangevende globale handelaar en verwerker van landbouwproducten, heeft vandaag de constructie van nieuwe opslagtanks voor sinaasappelsap in de stad Matão aangekondigd. De stad bevindt zich in de grootste productieregio van citrusproducten van Brazilië, in de staat São Paulo. Aan de hand van het project wil het bedrijf zijn productie- en opslagcapaciteit van niet uit concentraat afkomstig sinaasappelsap (NFC), een product met een hoge toegevoegde waarde voor de consumentenmarkt, verhogen.

De nieuwe investering in Matão, waar LDC al sinds 1988 actief is, zal de NFC-opslagcapaciteit op de site verhogen tot 30 miljoen liter en de jaarlijkse sapproductiecapaciteit tot 300 miljoen liter.

“Dankzij een hogere productie- en opslagcapaciteit voor NFC zullen we beter kunnen voldoen aan de groeiende vraag van de consument naar dit hoogwaardige product, vooral dan in Europa. Terzelfdertijd kunnen we onze positie onder de drie grootste verwerkers en handelaren van sinaasappelsap ter wereld versterken,” zei Juan José Blanchard, hoofd van het Juice Platform van LDC.

Dit project maakt deel uit van de tweede fase van LDC’s plannen om de commercialisatie van NFC in Europa, Noord-Amerika en Azië uit te breiden. In 2020 werd geïnvesteerd in twee nieuwe schepen  voor het transport van sinaasappelsap, waarvan het brandstofgebruik 40% lager ligt en het zwavelemissieniveau 85% lager per ton product. LDC heeft ook zijn opslagcapaciteit met meer dan de 50% verhoogd en de mengcapaciteit met meer dan 20% in de haventerminal en verwerkingsfaciliteit in Gent in België.

Brazilië is de grootste exporteur van sinaasappelsap ter wereld en LDC is al meer dan 30 jaar actief in deze sector. De activiteiten zijn volledig geïntegreerd. Er wordt geteelde via duurzame citrusboomgaarden van meer dan 25.000 hectaren, die strategisch geplaatst zijn in de citrusgordel van Brazilië, alsook in drie verwerkingsfaciliteiten voor citrussap en een exportterminal in de haven van Santos (in de staat São Paulo).

“Dit project draagt ook bij aan de toewijding van het bedrijf om op de lange termijn te investeren in Brazilië, een toonaangevende markt met een geschiedenis van meer dan 80 jaar,” voegde Jorge Costa, directeur Globale Activiteiten van het Juice Platform van LDC, nog toe.

Er wordt verwacht dat de nieuwe opslagtanks tegen het einde van 2023 operationeel zullen zijn.

###

Over Louis Dreyfus Company

Louis Dreyfus Company, opgericht in 1851, is een toonaangevende handelaar en verwerker van landbouwproducten. We benutten ons globaal bereik en uitgebreid netwerk van activa om onze klanten en consumenten overal ter wereld van dienst te zijn. We leveren de juiste producten op de juiste locaties, en op het juiste moment – veilig, betrouwbaar en verantwoordelijk. Onze activiteiten gebeuren op de volledige waardeketen, van de boerderij tot op het bord, en dat over talrijke bedrijfslijnen (platforms), waaronder de markten granen en oliehoudende zaden, koffie, katoen, sap, rijst, suiker, transport, koolstofarme oplossingen en de globale markten. We helpen mee om jaarlijks ongeveer 500 miljoen mensen te voorzien van voedsel en kleding. Dat kunnen we doen door de productie, verwerking en het transport van ongeveer 80 miljoen ton producten. Louis Dreyfus Company is gestructureerd als een matrixorganisatie van zes geografische regio’s en negen platforms, is actief in meer dan 100 landen en stelt wereldwijd ongeveer 17.000 mensen tewerk. Bezoek voor meer informatie www.ldc.com en volg ons op Twitter, LinkedIn en WeChat (ID: we_are_ldc).

Mediacontacten

Neem voor meer informatie contact op met: [email protected].


Contact Us

Contact us