Belgium - English

Louis Dreyfus Company voltooit succesvol biobrandstofproef op eerst koolstofneutraal saptransport

Louis Dreyfus Company voltooit succesvol biobrandstofproef op eerst koolstofneutraal saptransport
Published: Apr 29, 2022

Rotterdam, Nederland, 29 april 2022 – Louis Dreyfus Company B.V. (LDC) heeft vandaag de succesvolle voltooiing aangekondigd van een proef met biobrandstof, uitgevoerd in samenwerking met Wisby Tanker AB, Zweden (Wisby Tanker) op een van LDC’s geüpgradede saptankers, de MV Essayra. Het bedrijf gebruikte voor het eerst een met B30-biobrandstof gemengde scheepsbrandstof om van de ene LDC-terminal in Gent naar de andere LDC-terminal in Santos (Brazilië) en weer terug te varen met een volle lading niet uit concentraat afkomstig en bevroren geconcentreerd sinaasappelsap, over een periode van 55 dagen.

“Als onderdeel van LDC’s reis om een netto-nul-economie te helpen vormgeven, zijn we toegewijd om bij te dragen aan het koolstofarm maken van de scheepvaart door middel van een reeks acties en initiatieven, waaronder het verkennen van alternatieve brandstofoplossingen”, aldus Sébastien Landerretche, LDC’s Global Head of Freight. “Als resultaat van de coördinatie tussen LDC’s Carbon Solutions-, Freight- en Juice-platforms, evenals Wisby Tanker, weerspiegelt deze succesvolle eerste proef de ambitie en knowhow van LDC in het veld alsook onze gezamenlijke aanpak om de energietransitie van de branche aan te pakken.”

Tijdens de reis van het schip werden verschillende tests uitgevoerd om de impact van het B30-biobrandstofmengsel op het brandstofsysteem en de algehele prestaties van het schip te meten. De resultaten tonen aan dat B30 een praktisch en schoner alternatief is voor traditionele stookolie en met een zeer laag zwavelgehalte (VLSFO),  waardoor de uitstoot van broeikasgassen (BKG) tijdens de reis met ongeveer 24% werd verminderd, d.w.z. gelijk aan 723 ton CO2 (tCO2e).

LDC compenseerde de resterende 76% van de BKG-emissies van de reis door middel van koolstofcredits afkomstig van het speciale Carbon Solutions Platform, waardoor deze zeezending het eerste koolstofneutrale sinaasappelsaptransport wereldwijd werd. Voor dit doel heeft LDC ervoor gekozen om in totaal 2262 tCO2e van door derden gecertificeerde koolstofcredits vast te leggen van het Kariba REDD+ Project, dat meer dan 785.000 hectare bos in Zimbabwe beschermt, lokale gemeenschappen ondersteunt en gecertificeerd is volgens internationaal erkende koolstofnormen.

Naast deze biobrandstofproef werkt LDC aan verschillende projecten voor het koolstofvrij maken van de scheepvaart, waarbij gebruik wordt gemaakt van technologieën zoals windondersteunde voortstuwing, zonne-energie, batterijen en luchtsmering, met als doel altijd de efficiëntie van het schip te verbeteren en de koolstofemissies van de scheepvaart te verminderen.

###

AOver Louis Dreyfus Company

Louis Dreyfus Company, opgericht in 1851, is een toonaangevende handelaar en verwerker van landbouwproducten. We benutten ons globaal bereik en uitgebreid netwerk van activa om onze klanten en consumenten overal ter wereld van dienst te zijn. We leveren de juiste producten op de juiste locaties, en op het juiste moment – veilig, betrouwbaar en verantwoordelijk. Onze activiteiten gebeuren op de volledige waardeketen, van de boerderij tot op het bord, en dat over talrijke bedrijfslijnen (platforms), waaronder de markten granen en oliehoudende zaden, koffie, katoen, sap, rijst, suiker, transport, koolstofarme oplossingen en de globale markten. We helpen mee om jaarlijks ongeveer 500 miljoen mensen te voorzien van voedsel en kleding. Dat kunnen we doen door de productie, verwerking en het transport van ongeveer 80 miljoen ton producten. Louis Dreyfus Company is gestructureerd als een matrixorganisatie van zes geografische regio’s en negen platforms, is actief in meer dan 100 landen en stelt wereldwijd ongeveer 17.000 mensen tewerk. Bezoek voor meer informatie www.ldc.com en volg ons op Twitter, LinkedIn en WeChat (ID: we_are_ldc).

Mediacontacten

Neem voor meer informatie contact op met: [email protected].


Contact Us

Contact us